☝️Починати з дітей. З їх безпеки, освіти та повноцінного дитинства в умовах війни

☝️Починати з дітей. 

З їх безпеки, освіти та повноцінного дитинства в умовах війни
☝️Починати з дітей. 

З їх безпеки, освіти та повноцінного дитинства в умовах війни

☝️Починати з дітей.

З їх безпеки, освіти та повноцінного дитинства в умовах війни. Інколи це здається нереальним. Попри все, 51% школярів Чернігівщини цьогоріч змогли навчатися очно, 39% – у змішаному форматі, а 10% – онлайн. На жаль, 19 шкіл за будь-яких умов лише дистанційно, бо за 20 км ворог.

👥️Пандемія та війна завдали незворотних втрат. Наразі держава налаштована на реалізацію політики освіти офлайн. А вона включає в себе чимало підпунктів.
Про це сьогодні і говорили на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

📍Безпека. Станом на зараз 88% навчальних закладів мають укриття (утім в цю цифру входять і ті школи, які користуються сусідніми відповідними приміщеннями). Тож працювати є над чим. У поточному році за кошти державної субвенції покращити безпекове середовище зможуть 7 шкіл + 1 об’єкт перехідний. 250 тисяч євро на укриття в прикордонних закладах у своєму бюджеті зарезервували наші німецькі партнери. Пошук джерел фінансування триває.
Окрім того, потреба часу – обладнання шкіл камерами спостереження, тривожними кнопками, рамками-металодетекторами, а також забезпечення фізичної охорони (офіцер безпеки, охоронець тощо).

📍Харчування. Обладнання сучасних харчоблоків за підтримки держави та донорів, застосування новітніх підходів – опорна кухня.

📍Одвічне питання для Чернігівщини – підвіз.

📍Безбар’єрність. Актуально завжди. Взялися ще до повномасштабного вторгнення, а війна лише поглибила потребу. До того ж, безбарєрність – філософія суспільства без обмежень в ЄС. А віднедавна Україна активно почала працювати над членством, відтак і за власною потребою і за вимогою мусить відповідати.
Підготовка до навчального року 2024-2025 рр стартувала.

Джерело