Фейк: Українські чиновники роз’їжджають Монако на «бетменомобілі»

Власником «бетмобіля» є житель Монако, гонщик Мохамед Хамді. На машині можна побачити українські номерні знаки, оскільки кілька років тому авто було в Україні, де місцеві конструктори займалися його реставрацією.

Деякі користувачі мережі розповсюджують відеоролик, на якому можна побачити «бетмобіль» в оточенні натовпу. На відео є напис: «Бетменомобіль в Монако на українських номерах», а в самій публікації йдеться про те, що «українські чиновники вже не знають, як похизуватися своїм багатством».

Скриншот – facebook.com

«Бетмобіль» справді має українські номерні знаки, але зараз його власником є ​​зовсім не громадянин України, і тим більше не український чиновник. На цьому відео можна помітити, що крім українських номерних знаків, розміщених на задній частині, автомобіль попереду має номерний знак Єгипту.  

Скриншот – facebook.com, uk.wikipedia.org

Хто є власником «бетмобіля», не секрет – у ЗМІ, зокрема й в українських, можна знайти безліч інформації про це авто. 

У 2018 році журналісти програми новин «ТСН» взяли інтерв’ю у конструктора Ігоря Тарабарчука, який займався ремонтом машини. Він повідомив, що «бетмобіль» привезли з Латвії у жалюгідному стані і його СТО займалося реставрацією цієї машини. 

Скриншот – topgir.com.ua

Також журналістам «ТСН» вдалося поспілкуватися із власником транспортного засобу – українцем, який проживає в Монако, Андрієм Джазовським. Він розповів, що його автомайстерня Nanoprotec «випускає суперкари з нуля». Відремонтовані машини чоловік перепродує. 

«Оригінальний нині перебуває у музеї. Два автомобілі-дублери були виставлені на продаж. Один із них я купив», – каже Джазовський. 

Скриншот – youtube.com

У 2020 році Джазовський у новому інтерв’ю для «ТСН» повідомив, що продав авто новому власнику на ім’я Мохамед. 

Скриншот – youtube.com

Новий власник авто не приховує своєї особи, ба більше, він активно веде сторінку «бетмобіля» в соціальних мережах. Це – гонщик Мохамед Хамді. Саме його прізвище можна побачити на бічному склі авто з відео – «M. Hamdy». 

Скриншот – instagram.com/exotics_driver_hamdy/ 

Скриншот – facebook.com

Українське видання Wheel News ще минулого року наголошувало, що навколо цього автомобіля через наявність на ньому українських номерів ходить багато легенд. «Мовляв, в Україні війна, а наші співвітчизники ганяють на бетмобілях у Монако», – пише видання. 

Щодо того, чому новий власник продовжує їздити на українських номерах, то журналіст видання «24 канал» Василь Денисюк пояснює це так: «Українську реєстрацію дуже легко пояснити, адже з 1 січня 2020 року в Україні діють штрафи за нерозмитнені автомобілі, а «бетмобіль» до Монако приїхав саме з України, де проходив реставрацію в одному із СТО».

Раніше журналісти StopFake спростовували неправдиву інформацію про те, що українська влада нібито закупила кілька сотень позашляховиків «не на фронт, а для поліції».

Джерело