Консисторія кардиналів затвердила канонізацію 15 блаженних

Консисторія кардиналів затвердила канонізацію 15 блаженних

Оголошено дату зарахування до лику святих 14 з них, що відбудеться 20 жовтня, дату канонізації Карла Акутіса буде визначено пізніше.

 

У понеділок, 1 липня 2024 р., Папа Франциск очолив в Залі Консисторій Апостольського палацу у Ватикані молитву Третього часу та звичайну прилюдну консисторію кардиналів, на порядку денному якої була канонізація блаженних.

Під час консисторії Святіший Отець розпорядився, що блаженні мученики Мануель Руіс Лопес і сім товаришів із Ордену Братів Менших і миряни Франциск, Муті і Рафаїл, блаженний о. Джузеппе Алламано, блаженна с. Марі-Леоні Параді і блаженнна с. Елена Ґверра будуть зараховані до лику святих 20 жовтня 2024 року. Дату канонізації блаженного Карла Акутіса, що також була предметом розгляду цієї консисторії, буде визначено пізніше.

Крім того, під час цієї консисторії троє кардиналів-дияконів – Джеймс Гарвей, Лоренцо Балдіссері та Ґерхард Мюллер – були зараховані до стану кардиналів-пресвітерів шляхом тимчасового надання пресвітерського титулу дияконіям, з якими пов’язані їхні кардинальські титули.

Джерело: Vatican News

Джерело