На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя

30 червня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні єпископів-помічників Теодора Мартинюка та Володимира Фірмана освятили новий храм на честь блаженного священномученика УГКЦ отця Омеляна Ковча у с. Підгородне. На урочисту подію зібралася велика кількість місцевих мешканці та священнослужителів, щоб спільно просити Божої благодаті для святині, молитися за Україну та українське військо.

На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу ТернополяДуховне слово виголосив кир Теодор Мартинюк на тему святості, ставлячи в приклад всіх святих Церкви Христової та роблячи акцент на свідченні віри, яке дали недавно звільнені з російського полону священники УГКЦ, отці-редемптористи Богдан Галета та Іван Левицький.

Уряд настоятеля виконуватиме о. Тарас Зрайчик, священник-капелан, який регулярно відвідує військових у зоні бойових дій.

На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу ТернополяВладика Василій Семенюк високо оцінив працю парафіян і добродіїв на благо нової святині, найбільш активних відзначив подячними грамотами. Відтак, митрополит Василій вручив високу церковну нагороду – золотий хрест з прикрасами – о. Тарасу Зрайчику, оцінюючи самопосвяту, з якою він здійснює душпастирське служіння для вірних та військових підрозділів ЗСУ.

У Святій Літургії взяли участь брали участь декан Тернопільський о. Віталій Козак, ректор Тернопільської семінарії о. Іван Римар, о. Роман Дутчак, о. Петро Порохонько, о. Євген Кобильник, о. Василь Чамарник, о. Роман Кузьменко , о. Михайло Живчак, о. Іван Чайківський, о. Іван Яцик, о. Олег Ворона.

На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя На честь священномученика УГКЦ Омеляна Ковча спорудили храм поблизу Тернополя  

пресслужба архиєпархії

 

Джерело