«Київтеплоенерго» розпочало гідравлічні випробування тепломагістралі під мостом Патона

У Києві до 16 липня триватимуть випробування теплових мереж житлових масивів Русанівка та Березняки. Енергетики, зокрема, тестуватимуть тепломережу під мостом Патона, якою теплова енергія постачається до цих мікрорайонів. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

За інформацією комунального підприємства, ці магістральні трубопроводи діаметром 600 мм прокладені у 1962 році, тому мають бути ретельно перевірені до початку опалювального сезону. Адже пошкодження, які можуть виникнути під час збільшення тиску в тепломережах, легше і безпечніше усунути в теплу пору року.

Минулого літа саме завдяки гідравлічним випробуванням на тепломережах, що проходять під мостом Патона, вдалось усунути одразу кілька пошкоджень. Опалювальний сезон 2023/2024 на цій ділянці пройшов без пошкоджень. 

«Київтеплоенерго» заздалегідь попереджає, що під час планового тестування можуть виникати пошкодження і пов’язані з цим витоки або так звані «водоспади». Підприємство закликає використовувати офіційну інформацію про виконання робіт на ділянці, не поширювати фейкові повідомлення, тим самим полегшуючи роботу російській пропаганді.

У Києві тривають гідравлічні випробування – важливий етап підготовки трубопроводів до теплових навантажень під час опалювального сезону. Поетапно на міцність і щільність перевіряють основні тепломагістралі в усіх районах міста. На жаль, враховуючи значну зношеність окремих ділянок, випробування супроводжуються пошкодженнями.

Нагадаємо, що гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено чинним законодавством. Завдяки проведенню гідравлічних випробувань вдається попередити пошкодження тепломереж взимку та за потреби замінювати ті трубопроводи, що вичерпали свій термін експлуатації.

Джерело