🆕 Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🇧🇪 У Бельгії почалося будівництво ядерного дослідницького реактора Myrrha

🆕  Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🇧🇪 У Бельгії почалося будівництво ядерного дослідницького реактора Myrrha

🆕 Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🇧🇪 У Бельгії почалося будівництво ядерного дослідницького реактора Myrrha, який може бути введений в експлуатацію до 2038 року – для проведення ядерних досліджень та виробництва критично важливого медичного радіоізотопу.

🇺🇸 У США планують побудувати перший у своєму роді дата-центр (потужністю 1,6 ГВт) поруч із АЕС Surry. На ділянці поблизу атомної станції хочуть розмістити 19 центрів обробки даних.

🇫🇷 Французька Naarea збирається стати лідером у галузі розробки ММР на розплавах солей. Компанія планує розгорнути свою установку на початку наступного десятиліття.

⚛️ Fortum оголосив про завершення проєкту з виведення з експлуатації дослідницького реактора FiR1, що експлуатувався протягом 50 років поблизу столиці Фінляндії. FiR1 був першим ядерним реактором країни.

🏆 Американська компанія Terrestrial Energy, розробник реакторів IV покоління, отримала нагороду від Gateway for Accelerated Innovation in Nuclear (Gain) за прискорення розробки ядерних технологій, що лежать в основі її станції з реактором на розплавах солей (IMSR).

#атомний_дайджест

ХTHEA

Джерело