Долучився до роботи засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України…

Долучився до роботи засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського та під головуванням керівника Офісу Глави держави Андрія Єрмака.

У студії Волинської ОДА перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко, заступники Олександр Троханенко, Тарас Шкітер та Луцький міський голова Ігор Поліщук. Також участь у засідання Конгресу взяли представники соціально відповідального бізнесу на Волині.

На порядку денному – підготовка до опалювального періоду. Зокрема, обговорили ключові питання впровадження альтернативних джерел енергії на місцях та спрощення регуляторної політики для будівництва розподіленої генерації електроенергії, підключення нових потужностей до енергосистеми.

За словами Володимира Зеленського, саме розподілена генерація електроенергії має стати альтернативною.

Терористичні атаки енергетичної системи завдають серйозної шкоди об’єктам генерації. Тому мережа дрібних джерел енергії зробить енергосистему стійкішою до ворожих обстрілів. Також це сприятиме розвитку економіки та створенню нових робочих місць.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського, для активного використання в нашій країні розподіленої генерації уже здійснено перші кроки на законодавчому рівні.

Також Глава держав наголосив на комунікації із представниками бізнесу та активній роботі у цьому напрямку на місцях.
Що стосується нашої області, то у нас є бізнес, який уже готується до закупівлі та встановлення газопоршневих установок на своїх підприємствах. Вдячний за розуміння та співпрацю.

Діалог органів влади, місцевого самоврядування та бізнесу триватиме, аби якісно підготуватися до сталого проходження осінньо-зимового сезону.

Також вдячний тим представникам волинського бізнесу, які долучилися до засідання Конгресу та розуміють важливість співпраці.

Джерело