Оклахома запроваджує обов’язкове викладання Біблії у державних школах: «Необхідний історичний документ»

Оклахома запроваджує обов'язкове викладання Біблії у державних школах: «Необхідний історичний документ»

«Надзвичайно важливо, щоб наші діти розуміли Біблію та її історичний контекст», – зазначив суперінтендант з питань освіти штату Оклахома

 

Департамент освіти Оклахоми оголосив про свій намір зобов’язати державні школи штату включати вивчення Біблії у кожен клас та розповідати про її історичне значення. Про це повідомляє Собор з посиланням на The Christian Post.

Суперінтендант (посадова особа, яка володіє особливими повноваженнями та відповідальністю за управління, нагляд та контроль у певній галузі чи організації) з питань освіти штату Оклахома Раян Уолтерс заявив, що він та його співробітники дійшли такого висновку на основі академічних стандартів штату.

«Біблія – ​​це необхідний історичний документ, який дозволяє нашим дітям дізнатися історію цієї країни, щоб вони мали повне уявлення про західну цивілізацію та розуміння основ нашої правової системи», – сказав він на черговому засіданні Державної ради з питань освіти.

Визначаючи Біблію як «один із найбільш основоположних документів, використаних для створення Конституції та народження нашої країни», Уолтерс зазначив: «Ми також знаходимо важливі моменти історії, які посилаються на Біблію».

Він звернув увагу на «Документи федераліста», які використовувалися для переконання штатів ратифікувати Конституцію США та Мартіна Лютера Кінга-молодшого як приклад людини, яка «пов’язувала багато [своїх] аргументів із Біблією» .

«Надзвичайно важливо, щоб наші діти розуміли Біблію та її історичний контекст», – сказав він.

Уолтерс оголосив, що його агентство видає меморандум з проханням до шкільних округів штату вимагати, щоб «кожний вчитель, кожен клас у штаті мав Біблію та щоб у кожному класі відбувалося Її вивчення, аби гарантувати, що це історичне розуміння доступне кожному учневі в штаті Оклахома».

У своєму виступі Уолтерс неодноразово посилався на розділ 70 Зводу законів штату Оклахома, наполягаючи на тому, що штат має право вимагати від шкіл викладання Біблії.

Меморандум був опублікований після того, як Верховний суд Оклахоми ухвалив, що католицька чартерна школа (школа фінансується державою, проте вона має власний статут (charter) і не підпорядковується державним освітнім органам), є неконституційною.

«У Конституції ви не знайдете положення про відокремлення церкви від держави», – заявив Уолтерс на зустрічі.

Попри це президентка і генеральна директорка American United for Separation of Church and State Рейчел Лейзер проголосила: «Державні школи — це не недільні школи. Рішення суперінтенданта – це прозора, неконституційна спроба ідеологічної обробки та релігійного примусу учнів державних шкіл».

Джерело: Собор

Джерело