Президент України провів низку важливих зустрічей у Вашингтоні: ключові результати станом на цю годину

Президент України провів низку важливих зустрічей у Вашингтоні: ключові результати станом на цю годину

🇺🇦🇬🇧
Україна отримала дозвіл на використання потужних ракет Storm Shadow по військових об’єктах на території poсiї. Під час зустрічі Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер обговорили практичну реалізацію цього рішення.

🇺🇦🇩🇪
США та інші країни-союзники нададуть Україні ще 5 систем «Patriot». Також наша держава отримає десятки інших систем ППО. Під час зустрічі Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом йшлося про те, як боротися з носіями poсійськиx керованих авіабомб та розвідувальними дронами.

🇺🇦🇱🇺
Люксембург продовжить надавати військову допомогу Україні. Про це йдеться у безпековій угоді між державами, яку підписали наш Президент і Прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден.

🇺🇦 🇳🇱
Також Президент зустрівся з новопризначеним Прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом. Обговорили важливість посилення української ППО до початку навчального року й опалювального сезону та інші оборонні потреби нашої країни, зокрема щодо оснащення додаткових бригад. Крім того, йшлося про підготовку українських пілотів.

🇺🇦🇺🇸
Президент України провів зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідерами обох партій. Володимир Зеленський розповів про посилення ракетного терору pосiї проти українських міст і об’єктів критичної інфраструктури та про те, що сьогодні в лікарні помер хлопчик, який на момент удару окупантів по київському «Охматдиту» перебував у реанімації. Під час зустрічі обговорили ситуацію на полі бою та оборонну підтримку з боку США.

Попереду ще більше важливих рішень. Дякуємо усім державам, які стоять на правильній стороні історії!

Джерело