Під час робочого візиту у Велику Британію Президент України підписав дві важливі угоди – з Чехією та Словенією

Під час робочого візиту у Велику Британію Президент України підписав дві важливі угоди – з Чехією та Словенією: ключове, що треба знати про ці документи👇🏻

У Вудстоку Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною і Чеською Республікою.

✔️Насамперед йдеться про боєприпаси малого та великого калібрів, можливості для виробництва стрілецької зброї і легкого озброєння, а також БпЛА, засобів радіоелектронної боротьби, важкої техніки.

✔️Чехія й надалі допомагатиме нашій державі у межах своєї ініціативи з постачання артилерійських снарядів калібрів 155 мм та 122 мм за підтримки країн-партнерів. Крім того, Україна та Чехія створять спільні підприємства.

✔️Також країни продовжать спільну щорічну підготовку близько 4 тисяч українських захисників.

📍Повний текст угоди.

Аналогічну Угоду Президент України підписав із Прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом.

✔️Документ передбачає, що Словенія сприятиме нашій державі у навчанні в межах Місії ЄС із військової допомоги Україні (EUMAM).

✔️Словенія додатково виділить 5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу, економічне відновлення та гуманітарну програму «Зерно з України».

✔️Крім того, в угоді йдеться про поглиблення співпраці у сферах інформаційної та кібербезпеки, розвідки та контррозвідки, гуманітарного розмінування і боротьби з організованою злочинністю.

📍Повний текст угоди.

🤝Загалом Україна підписала вже 25 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

Дякуємо тим країнам, які підтверджують підтримку України реальними діями. Ви – на стороні правди та справедливості.

Джерело