Екзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборі

4 вересня, владика Василій (Тучапець) зустрівся з архієпископом Мілану Маріо Енріко Дельпіні. На авдієнції екзарх Харківський подякував місцевій архидієцезії за допомогу українцям, яку здійснює Католицька Церква, сповістив Його Ексиленці про нещодавні обстріли цивільного населення російським агресором, які здійснила РФ у ночі з 3 на 4 липня, а також спільно помолився за мир в Україні.

Важливо згадати, що одразу після зустрічі з архиєпископом владика Василій дав також коментар італійськими журналістими. Екзарх нагадав працівникам католицької преси про постійні обстріли росіянами цивільної інфраструктури, які вчиняє Росія.

«Двоє наших парафіян: п. Ірина Мироненко та її маленька донька Марічка трагічно загинули в ТЦ «Епіцентр», коли намагались придбати прості побутові речі. Ірина та Марічка повинна була жити. Дванадцятирічна дівчинка Марічка мала мрію відвідати Італію, взяти участь у дитячому таборі в Комо, який організовували наші друзі-волонтери із «Фронтієрі ді Паче» . Утім, її життя відібрали. Чи це справедливо? Очевидно, що ні… Світова спільнота має зробити все, аби спинити смерті невинних українців», – заявив єпископ Василій представникам архієпархіальних медіа Мілану.

Повідомив та фотографував Іларіон Паньків

Екзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборіЕкзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборі Екзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборі Екзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборіЕкзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборі Екзарх Харківський здійснив авдієнцію у Міланському соборі

Джерело