Самбірсько-Дрогобицька єпархія уклала угоду з Дрогобицькою ОТГ про співпрацю у сфері освіти

Самбірсько-Дрогобицька єпархія уклала угоду з Дрогобицькою ОТГ про співпрацю у сфері освіти

4 вересня у приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в м. Дрогобич, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, зустрівся з паном Тарасом Кучмою, міським головою м. Дрогобича та головою Дрогобицької ОТГ. На зустрічі були присутні також: владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та пан Тарас Шев’як, начальник відділу освіти Дрогобицької міської ради. Під час зустрічі було укладено угоду про співробітництво у сфері освіти між Самбірсько-Дрогобицькою єпархією та Дрогобицькою об’єднаною територіальною громадою.

Угода передбачає співпрацю у напрямку підвищення рівня педагогічних працівників, відповідно до основних напрямків, а також духовний супровід педагогів, батьків і здобувачів освіти. Дана співпраця покликана також сприяти у запровадженні Інституту освітнього капеланства.

Зазначимо, що, згідно з “Положенням про капелана закладу освіти Української Греко-Католицької Церкви”, капеланом може бути священнослужитель, семінарист, монах чи монахиня, які здобули освітній ступінь бакалавра в галузі богослов’я або педагогіки. На служіння капелана іменує правлячий єпископ, заслухавши думку протопресвітера відповідного протопресвітеріату та за погодженням з головою Комісії у справах освіти та виховання, терміном на 5 років.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Джерело