Дві війни, дві країни – і спільний біль. У Бельгії вшанували пам’ять енергетиків, вбитих під час Другої світової

Дві війни, дві країни – і спільний біль. У Бельгії вшанували пам’ять енергетиків, вбитих під час Другої світової, та співробітників «Укренерго», які втратили життя внаслідок російських обстрілів за останні два роки.

До меморіалу в районі Мерксем бельгійської провінції Антверпен квіти у вересні приносять щороку, адже це – знакове місце для всіх бельгійських енергетиків. На граніті викарбувані імена 22 розстріляних окупантами співробітників Мерксемської електропідстанції. Символічно, що цьогоріч поруч зі стеллою стояли портрети загиблих внаслідок російських обстрілів співробітників «Укренерго». Загалом від початку повномасштабного вторгнення ми втратили вже дев’ятьох колег, які загинули на роботі – внаслідок підступних ударів ворога по цивільній інфраструктурі дронами і ракетами.

Разом із бельгійськими енергетиками та представниками Elia Group (оператора бельгійської енергосистеми), полеглих співробітників «Укренерго» вшанували: Домінік Кумс – староста району Мерксем; Наталія Аношина – тимчасово повірена у справах України в Королівстві Бельгія; Девід Зеннер – директор з управління активами Elia Group. Вони поклали квіти до меморіалу, який  об’єднав пам’ять про жертв двох різних воєн і однаково кривавих режимів.

Дякуємо всім, завдяки кому в наших оселях зараз є світло. І пам’ятаймо, якою дорогою ціною воно зараз дається.

Джерело