ДБР повідомило про підозру експомічниці судді Дніпровського апеляційного суду

Працівники ДБР у взаємодії із СБУ повідомили про підозру експомічниці судді Дніпровського апеляційного суду, яка «зливала» закриту інформацію із реєстру судових рішень кримінальникам.

Жінка товаришувала з особами, що мають відношення до злочинного середовища. Вони постійно просили її надати їм інформацію щодо запланованих обшуків чи проведення слідчих дій стосовно окремих осіб.

Прізвища, які треба було перевірити, помічниця судді отримувала через месенджер, після чого, маючи доступ до інформації з «Єдиного державного реєстру судових рішень» здійснювала пошук та передавала назад потрібні дані.

Згідно з домовленостями, жінка повинна була перевіряти реєстр судових рішень щонайменше двічі на тиждень. Задокументовано низку фактів «зливу» закритої інформації стороннім особам.

Помічниця судді підозрюється у несанкціонованому копіюванні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Жінку було звільнено з займаної посади. 

Встановлюється повне коло осіб, які причетні до злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

ДБР повідомило про підозру експомічниці судді Дніпровського апеляційного суду ДБР повідомило про підозру експомічниці судді Дніпровського апеляційного суду

Джерело