​​Вчора в Києві пройшов Четвертий Саміт Перших леді та джентльменів. Цьогорічний фокус

​​Вчора в Києві пройшов Четвертий Саміт Перших леді та джентльменів. Цьогорічний фокус – захист дітей під час збройних конфліктів.

З початку повномасштабного вторгнення в Україні, Росія вбила понад 500 дітей, тисячі поранила і тисячі викрала. Ці дані свідчать, що ми маємо справу з підступним ворогом, який цілиться знищити наше майбутнє.

Саме тому цьогорічний Саміт став вагомою платформою для привернення уваги світової спільноти до жахів, через які змушені проходити наймолодші українці через агресію Росії. Зокрема, значна увага була прикута до депортації Росією українських дітей. Про це, зокрема, говорили на першій панелі Саміту “Безпека дітей під час війни”. Потужні спікери, серед яких Джанін ді Джованні, Карім Хан, Дмитро Лубінець, Андрій Костін, Еліна Світоліна, обговорювали можливості повернення викрадених дітей та захисту інших від подібної небезпеки, особливо з тимчасово окупованих територій.

Ключовим елементом стала виставка, організована в рамках офіційного плану Президента України Bring Kids Back UA – “Вкрадені дитинства: Українські діти в російській війні”. Інсталяція, фото і історії про втрачене дитинство дітей, яких насильницько викрали з рідних домівок.

По завершенню Саміту учасники підписали спільну декларацію щодо захисту дітей під час збройних конфліктів. Серед головних пунктів – сприяння пошуку і поверненню зниклих дітей.

Вдячний Першій Леді Олені Зеленській за організацію такого потужного дипломатичного заходу. Також хочу подякувати українській тенісистці Еліні Світоліній за виступ під час Саміту та привернення уваги до проблеми депортації українських дітей.

Продовжуємо використовувати всі дипломатичні інструменти, щоби забезпечити мирне майбутнє нашим дітям.

#BringKidsBack

​​Вчора в Києві пройшов Четвертий Саміт Перших леді та джентльменів. Цьогорічний фокус

Джерело