Різні покоління — спільна мета!

1-го жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць і День українського козацтва. Ця дата пов’язана з великим церковним святом — Покровою Пресвятої Богородиці, яке було глибоко шанованим серед українців ще з давніх-давен. Саме до Богородиці свої молитви промовляли борці за незалежність з ОУН та вояки УПА.

Козаки є уособленням сміливості та мужності українського народу. Вони відіграли важливу роль у творенні української державності та національної ідеї в суспільстві. Їхню справу продовжили Армія УНР, Українська Галицька Армія та Українська повстанська армія. Нині Сили оборони України продовжують нелегку справу із захисту держави та її народу.

Богородиця була і є покровителькою українського козацтва та усіх українських збройних формувань, що виникали після нього. Саме тому на Покрову й відзначають День захисників та захисниць сьогодення. У жорстоких боях під дощем російських куль та снарядів, наші воїни продовжують боротьбу за кожен клаптик української землі.

Споконвічне протистояння, зв’язок поколінь, єдність героїв. Боротьба гартує націю. Свобода та незалежність — найвища цінність народу.

Боронити Україну — непроста справа, однак наші воїни, серед яких і Галицькі десантники щодень докладають максимальних зусиль, щоб здолати ворога.

Памʼятаємо, про живих та полеглих захисників нашої держави.

Слава Десантно-штурмовим військам!

Слава Україні!🇺🇦

🎥 Відділення комунікацій 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України

Джерело