«Система цивільного захисту працює з урахуванням реалій» | Ігор Клименко

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час масштабних тактико-спеціальних відпрацювань системи цивільного захисту Київської області в тому числі підрозділів системи МВС в умовах надзвичайних ситуацій, пов’язаних з аваріями на об’єктах енергетики, які виникли внаслідок ворожих атак в осінньо-зимовий період.

Також у заходах взяли участь заступник Міністра Олексій Сергєєв, Голова Національної поліції Іван Вигівський, Голова ДСНС Андрій Даник, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, народний депутат Олег Бондаренко.

Досвід реагування України на надзвичайні події під час війни перейняли й міжнародні партнери, які були присутні на заходах.

Як зазначив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, механізми взаємодії, напрацьовані Україною в умовах повномасштабного вторгнення рф, були центральним елементом цих відпрацювань. Україна має унікальний досвід реагування на надзвичайні ситуації в умовах війни, і цей досвід активно передається міжнародним партнерам, які високо цінують здобуті знання.

«Ми повинні розуміти стан готовності всіх об’єктів критичної інфраструктури, об’єктів життєзабезпечення населення до тривалих блекаутів, їх забезпеченість резервними джерелами живлення. Необхідно визначити сили і засоби, резерви для реагування у ДСНС, Національній поліції, Національній гвардії, у службах цивільного захисту області, комунальних підприємствах та відпрацювати алгоритми їх залучення», – наголосив Міністр.

Детальніше — читайте на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України.

▫️ t.me/mvs_ukraine

▫️ instagram.com/mvs_ua/

▫️ fb.com/mvs.gov.ua

▫️ mvs.gov.ua/

Джерело