Провели зустріч з Європейською комісією щодо вступу України в ЄС 🌎Україна продовжує шлях до членства у ЄС

Провели зустріч з Європейською комісією щодо вступу України в ЄС

🌎Україна продовжує шлях до членства у ЄС

Провели зустріч з Європейською комісією щодо вступу України в ЄС

🌎Україна продовжує шлях до членства у ЄС. Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Валерія Іонан представила в Брюсселі досягнення та плани України щодо впорядкування, доступності, якості та цифровізації адміністративних послуг, а також їх узгодження із законодавством ЄС, включаючи European Interoperability framework, eIDAS та Single Digital Gateway в межах зустрічі з ЄС щодо «Реформи державного управління».

Цифрова трансформація держави вже має потужний антикорупційний ефект:
16,3 млрд грн держава заощадила завдяки цифровим рішенням за 2 роки
125+ послуг для громадян та бізнесу доступно на порталі Дія, понад 30 — у застосунку Дія.

Один із ключових пріоритетів України — це взаємне визнання електронних довірчих послуг між Україною та ЄС. Необхідні законодавчі зміни вже проведені, Європейський Союз високо оцінив відповідність України реформам у цій сфері.

Також працюємо над доступністю та модернізацію центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), які були зруйновані чи пошкоджені внаслідок війни. Вони стануть інклюзивними та доступними для всіх громадян.

Європейська Комісія висловила вдячність за ґрунтовну презентацію та відзначила значний прогрес України в цифровізації державних послуг, особливо в умовах війни.

Продовжуємо працювати над цифровізацією держави, щоб бути повністю готовими до вступу в ЄС.

Двосторонні зустрічі з ЄС тривають у межах переговорного процесу щодо вступу України до Європейського Союзу, метою яких є забезпечення відповідності національних реформ європейським стандартам та повної інтеграції України до цифрового простору ЄС.

Джерело