Підтримка енергетики столиці: понад 10, 5 мільйонів гривень гуманітарної допомоги залучив гендерний комітет  «Київтеплоенерго»

Безпрецедентні атаки на енергетику змістили акценти роботи Гендерного комітету   «Київтеплоенерго». На підприємстві близько 9 тисяч працівників, 69% з яких чоловіки та 31% – жінки. Якщо до широкомасштабного вторгнення Гендерний комітет зосереджувався на політиці гендерної рівності, то із початком ракетних атак також розпочав залучення технічної та гуманітарної допомоги. Про це повідомляє КП  «Київтеплоенерго».

На Форумі ментальної стійкості, що відбувся у четвер 10 жовтня, діяльність Гендерного комітету  «Київтеплоенерго» була відзначена подякою. Від імені міста її вручила Марина Хонда, заступниця голови КМДА. Результат роботи комітету на сьогодні – понад 10,5 мільйонів гривень підтримки для енергетики Києва.

Перший транш допомоги було надано у березні 2022 року від асоціації енергетиків Євросоюзу «EuroHeat&Power». Європейські енергокомпанії надали обладнання та інструменти на суму 5 млн гривень. Частина допомоги була перенаправлена колегам у Харків.

Для працівників «Київтеплоенерго», які тижнями не залишали робочих місць та під обстрілами продовжували забезпечувати столицю теплом, було сформовано продовольчий банк. У партнерстві із Київським відділенням Спілки самаритян України доставлено понад 12 тонн продуктів харчування. Ще  «самаритяни» передали ковдри, ліхтарики, свічки, портативні пічки, засоби порятунку та іншу допомогу на суму 1,4 мільйонів гривень.

У співпраці з Червоним хрестом України через Гендерний комітет надані 150 парамедичних комплектів та 500 аптечок на загальну суму 3,2 мільйонів гривень. Набори першої медичної допомоги передані для працівників котелень, теплоелектроцентралей та аварійних бригад.

Щоб навчити співробітників правильно діяти під час надзвичайних ситуацій, Гендерний комітет організував тренінги домедичної та першої психологічної допомоги. Навчання проводили фахівці Червоного Хреста України, Respawn school, Ізраїльської коаліції травми та київський Центр стресостійкості. З 2022 року понад тисяча наших працівників взяли участь у 47 таких тренінгах. Оціночна вартість тренінгів – 800 тисяч гривень.

«Щиро дякуємо партнерам за співпрацю та допомогу у цей складний час. Ми також вдячні міській владі за відзнаку. Для нас – це визнання правильності наших дій. Коли йдеться про допомогу енергетиці та безпеку персоналу, питання гендерної рівності стає як ніколи актуальним. Всіх нас об’єднує одна мета – продовжувати забезпечувати Київ теплом і електроенергією та допомагати тим, хто виробляє цю енергію», – зазначила Юлія Орел, голова Гендерного комітету, заступниця директора з інвестиційної діяльності та перспективного розвитку  «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, Гендерний комітет  «Київтеплоенерго» працює вже понад 5 років. Він став першим в енергетичній галузі України та впроваджує політику гендерної рівності на підприємстві.

Джерело