Відбулися збори духовенства Київ-Правобережного протопресвітерства

10 жовтня 2024 року, у Храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ на Аскольдовій могилі у місті Києві, відбулися збори священників та дияконів Київ-Правобережного протопресвітерства, Київської Архиєпархії УГКЦ.

Відбулися збори духовенства Київ-Правобережного протопресвітерства

Спершу священники спільно звершили Божественну Літургію у Храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ на Аскольдовій могилі за Перемогу, мир і спокій в Україні. Молитву очолив Протопресвітер Митрофорний Протоєрей Ігор Онишкевич у співслужінні зі священниками протопревсітерства. Опісля духовенство помолилися Панахида за всіх воїнів котрі відали своє життя за волю, незалежність та єдність України.

Відтак до священників з доповіддю звернувся Постулятор у справі беатифікації та канонізації Слуги Божого Любомира Кардинала Гузара, Протоієрей Павло Локоть. Темою доповіді була розповідь про процес беатифікації та канонізації. Специфіка цього процесу, а також збір свідчень та доказів.

Також було показано документальний фільм про інтронізацію Владики Любомира на Екзарха Києво-Вишгородського, яка відбулась у квітні 1996 року на Аскольдовій Могилі в День П’ятидесятниці. На завершення священники поділились своїм служінням в часі війни та труднощами які виникають.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело