​​Узяв участь у черговій онлайн-конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру – «Недопущення ескалації війни та повторення агресії»

​​Узяв участь у черговій онлайн-конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру – «Недопущення ескалації війни та повторення агресії». Це вже четверта зустріч у межах цього формату, яка зібрала представників 66 держав і міжнародних організацій. Україну на заході представляли мій заступник Ігор Жовква, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, заступник міністра оборони Сергій Боєв, а також мої радники Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

У своєму виступі підкреслив, що сучасна архітектура світової безпеки виявилася неспроможною запобігти агресії Росії. Наслідки війни відчуваються у глобальних сферах – від ядерної та енергетичної безпеки до екологічної загрози. Україна потребує нової системи безпеки, заснованої на міжнародному праві та підкріпленої нашими оборонними можливостями.

Підкреслив, що нова безпекова архітектура має охоплювати не лише військовий компонент, а й санкції, фінансову підтримку, інвестиції та тісну співпрацю у різних галузях. Україна разом із партнерами вже працює над створенням цієї системи, яка допоможе стримувати агресію в глобальному масштабі.

Ігор Жовква також відзначив, що 32 держави вже приєдналися до Спільної декларації G7 про гарантії безпеки для України, а підписання 26 двосторонніх угод забезпечує близько 40 мільярдів військової допомоги для нашої держави у 2024 році.

Результатом конференції стало спільне комюніке, яке окреслює комплекс заходів для недопущення повторної агресії, включаючи оборонну підтримку України, санкції, та механізми реагування на нові загрози.

https://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/01/31/73/4861bf82010e24b6c70a4079bfdcdef1_1728930431.pdf

​​Узяв участь у черговій онлайн-конференції, присвяченій дев’ятому пункту Формули миру – «Недопущення ескалації війни та повторення агресії»

Джерело