​​Сьогодні разом із міністром закордонних справ Андрієм Сибігою ми зустрілися з послами країн G20 в Україні

​​Сьогодні разом із міністром закордонних справ Андрієм Сибігою ми зустрілися з послами країн G20 в Україні, щоб обговорити важливий процес реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського. Цей шлях до справедливого й тривалого миру підтримують наші міжнародні партнери, і їхня роль у цьому процесі неоціненна.

На зустрічі були присутні дипломати та представники посольств таких країн, як Бразилія, Австралія (онлайн), Аргентина, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Корея, Мексика, Туреччина, ЄС, Франція, Німеччина, ПАР, Японія, США та Канада. Ми продовжуємо тісну співпрацю і в онлайн-форматі — до нас приєдналися посли України в цих країнах.

Завершення циклу тематичних конференцій на основі кожного з пунктів Формули миру планується цього місяця. Кожна конференція приносить свої результати — спільні комюніке, що містять конкретні рішення та кроки для втілення. На початку листопада ми будемо готові презентувати ці напрацювання у вигляді єдиного документа.

Ми також готові до обговорення інших пропозицій щодо справедливого завершення війни на майданчику саміту G20. Важливо, щоб усі рішення базувалися на міжнародному праві та Статуті ООН, адже нашою спільною метою є перемога України та повернення миру.

Разом із нашими партнерами продовжуємо працювати над тим, щоб забезпечити необхідні умови для початку результативних переговорів.

​​Сьогодні разом із міністром закордонних справ Андрієм Сибігою ми зустрілися з послами країн G20 в Україні

Джерело