Президент України Володимир Зеленський оголосив у Верховній Раді План перемоги.

Президент України Володимир Зеленський оголосив у Верховній Раді План перемоги.
Президент України Володимир Зеленський оголосив у Верховній Раді План перемоги.

Президент України Володимир Зеленський оголосив у Верховній Раді План перемоги.

💬 Терміновість Плану перемоги — саме зараз.
Він покликаний принести справедливий і надійний мир нашій державі.
План складається із 5 пунктів і 3 таємних додатків.
Пункти розраховані за часом. Перші чотири — це час війни, щоб її завершити. П’ятий пункт — на час після війни, щоб гарантувати безпеку.

Перше — це запрошення в НАТО.
Росіяни повинні це відчути, що їхній цар програв геополітично.
Invitation — запрошення — це сильне рішення, яке не потребує нічого, окрім рішучості.

Другий пункт — оборона.
Це незворотне зміцнення української оборони проти агресора.
Є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати таку силу наших воїнів.
Для кожного з підпунктів оборонного пункту Плану перемоги Україна надає партнерам чітке обґрунтування, що саме є нашими цілями, як ми їх досягаємо і наскільки це зменшить російську здатність продовжувати війну.
Оборонний пункт Плану має таємний додаток, і до нього мають доступ саме ті партнери, які мають відповідний військовий потенціал допомоги.

Третій пункт Плану — стримування.
Під нього теж є таємний додаток.
Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту України від будь-якої воєнної загрози з боку Росії та який звузить варіативність дій Росії.
Peace through strength.

Четверте — стратегічний економічний потенціал.
В Україні зосереджені природні ресурси, і, зокрема, критично важливі метали ціною в трильйони доларів США. Це, зокрема, уран, титан, літій, графіт та інші стратегічно цінні ресурси, які посилять у глобальній конкуренції або Росію та її союзників, або Україну та демократичний світ.
Україна пропонує США разом із визначеними партнерами, зокрема це ЄС, частиною якого Україна буде, та з іншими партнерами у світі, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

П’ятий пункт розрахований на післявоєнний час.
Після цієї війни Україна матиме один із найбільш досвідчених та великих військових контингентів. Це люди — наші воїни, які володітимуть реальним досвідом сучасної війни, успішним досвідом застосування західної зброї та різнобічним досвідом взаємодії з військовими НАТО.

Цей український досвід має бути використаний для зміцнення оборони Альянсу та гарантування безпеки у Європі.
Усі п’ять пунктів — фундаментальні. Їхня підтримка з боку міжнародних партнерів може покласти край імперіалістичним амбіціям росії та гарантувати безпеку для європейського континенту.

Джерело