Президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді України план перемоги у війні

Президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді України план перемоги у війні: ключове, що потрібно знати жителям Львівщини.

План складається з п'яти пунктів і трьох таємних додатків.

За словами очільника держави, перший пункт стосується геополітики, другий і третій – військових аспектів, четвертий – економіки, а п'ятий – питань безпеки. Пункти розподілені за часом: перші чотири стосуються періоду війни і спрямовані на її завершення, а п'ятий передбачає заходи після війни для гарантування довготривалої безпеки.

Про пункти перемоги докладніше:

Запрошення до НАТО.
Ми довели свою здатність захищати європейську та євроатлантичну спільноту, і настав час показати агресору, що його геополітичні амбіції зазнали краху. Запрошення України до Альянсу має стати сигналом про програшні розрахунки кремля.

Оборона.
Цей пункт передбачає зміцнення української оборони і перенесення бойових дій на територію росії.

Основні заходи включають:
▪️успішне продовження операцій на ворожій території;
▪️ посилення оборонних позицій України та знищення наступального потенціалу росії;
▪️підтримка партнерів у комплектуванні резервних бригад для ЗСУ;
▪️ надання нових систем ППО Україні для захисту від російських ракет та дронів;
▪️ розширення операцій із застосуваннях наших ракет і дронів, а також інвестиції в розширення їх виробництва в Україні;
▪️зняття обмежень на використання далекобійної зброї;
▪️надання супутникових і розвідувальних даних в реальному часі.

Цей пункт має таємний додаток, доступний лише для тих партнерів, які здатні надати необхідну військову підтримку.

Стримування.
Третій пункт теж має таємний додаток, який Президент передав лідерам США та деяких європейських держав.

До того ж, Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний стримувальний пакет, який буде достатнім для захисту України від будь-якої військової загрози з боку росії.

Стратегічний економічний потенціал.
Економічний потенціал України є однією з ключових загарбницьких цілей росії у війні. В Україні зосереджені природні ресурси, зокрема критично важливі метали, ціною в трильйони доларів США. Україна пропонує США разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, укласти угоду щодо спільного захисту наявних ресурсів, інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

Четвертий пункт теж має таємний додаток, який передається лише певним партнерам.

П'ятий пункт розрахований на післявоєнний час. Він передбачає можливість, за домовленістю з партнерами, замінити деякі підрозділи збройних сил США, дислоковані в Європі, на українські війська ЗСУ.

❗️Президент також підкреслив, що партнери України, які ознайомлені з Планом перемоги, сприйняли його з практичним підходом та великою увагою. Наразі команди працюють над деталями, щоб забезпечити дієву підтримку. Завтра Президент представить план на засіданні Європейської ради.

План перемоги – це запорука того, що кремль втратить здатність продовжувати війну. Це шлях до реалізації Формули миру і основа для чесної дипломатії. Ми повинні зберігати єдність, щоб кожен пункт цього плану був виконаний.

Дякую кожному, хто бореться і працює задля України. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо наблизити нашу перемогу. Слава Україні!

Джерело