​​Запрошення України до НАТО є ключовим елементом Плану перемоги, який дозволить завершити війну та не допустити нових спроб російської агресії

​​Запрошення України до НАТО є ключовим елементом Плану перемоги, який дозволить завершити війну та не допустити нових спроб російської агресії. Цю важливу тезу я озвучив під час виступу в Європейському політичному центрі в Брюсселі.

Основне – це запрошення України до НАТО. Це перший і найважливіший пункт нашого Плану перемоги. І на це є вагома причина: жодним іншим чином війна не закінчиться. У найкращому випадку її лише поставлять на паузу. Путін не зупиниться на Криму чи Донбасі – йому потрібна вся Україна. І незалежно від того, хто стане його наступником, підкорення України залишатиметься базовою метою російської політики.

Нам потрібні реальні гарантії безпеки. Захист України – це питання майбутнього не лише нашої країни, а й всієї Європи та світу. Технічно Захід не є стороною війни, але фактично бере в ній участь. Тому перемога України – це критично важливе завдання для всього демократичного світу.

Ми вже завершуємо тематичні конференції за десятьма пунктами Формули миру, і готові до другого Саміту миру, де буде представлено план для справедливого, тривалого та стійкого миру. Тільки змусивши Росію поважати міжнародне право, ми зможемо втілити цей план у життя.

​​Запрошення України до НАТО є ключовим елементом Плану перемоги, який дозволить завершити війну та не допустити нових спроб російської агресії

Джерело