Сім’ї полеглого воїна-прикордонника вручили орден «За мужність»

Сержант Владикін Сергій загинув смертю Героя, боронячи Батьківщину на Луганщині.

Сергій народився 11 листопада 1974 року в місті Лисичанськ Луганської області. Тривалий час сумлінно служив в органах внутрішніх справ України на рідній Луганщині, а у 2020 році вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив в одному з підрозділів охорони кордону Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Російське вторгнення в Україну Сергій зустрів виконуючи завдання з охорони державних рубежів України. Прикордонник самовіддано та мужньо приймав участь у відсічі та стримуванні агресії збройних сил російської федерації та незаконних збройних формувань на Луганщині.

4 березня 2022 року зведена група прикордонників та військовослужбовців ЗСУ, до складу якої входив Сергій, виконувала бойові завдання в районі населеного пункту Новокраснянка. Отримавши наказ на передислокацію, бійці вирушили у визначений район. Прямуючи до місця призначення, наші захисники зіткнулися з російськими загарбниками. За вогневої підтримки БМП ворог вів наступ. Прикордонники разом з побратимами прийняли бій із переважаючими за чисельністю окупантами. Героїчно відбиваючи атаку ворога наші бійці знищили багато російських військових, але на жаль в ході бою Владикін Сергій отримав кульове поранення, несумісне з життям.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України сержанту Владикіну Сергію присвоєно військове звання «старший сержант» (посмертно).

Указом Президента України від 17.04.2022 №254/2022 старшого сержанта Владикіна Сергія нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Днями заступник начальника Східного регіонального управління ДПСУ з персоналу полковник Костянтин Койда вручив орден загиблого воїна членам його родини.

«Сергій загинув смертю Героя, до кінця виконуючи свій військовий обов’язок. Він став янголом, який з небес віднині буде оберігати свою родину та бойових побратимів. Низький уклін Вам та вічна шана Герою», – зазначив Костянтин Койда.

У Сергія залишилися дружина, син та батьки.

Спочивай з миром Побратиме!

Вічна пам’ять Герою!

Джерело