#Вакцинація Вакцинація дітей в Україні відбувається за Національним календарем щеплень

#Вакцинація 

Вакцинація дітей в Україні відбувається за Національним календарем щеплень

#Вакцинація

Вакцинація дітей в Україні відбувається за Національним календарем щеплень. Він включає обов’язкові профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу, гепатиту, гемофільної інфекції. Розповідаємо основні правила вакцинації дітей, які пропустили щеплення 👇

🟢 Якщо дитини вже почала вакцинуватись, але пропустила за графіком одну дозу – потрібно ввести дози, яких не вистачає, за графіком з дотриманням мінімальних інтервалів.

Мінімальний інтервал становить 28 днів.

🟢 Якщо необхідно пришвидшити темп вакцинації, можна поєднувати вакцини, які вводяться в один день в різні ділянки тіла.

🟢 При плануванні вакцинації з порушенням календаря вік дитини є важливим фактором. Наприклад, для дітей до року, щеплення проти дифтерії, кашлюка та правця проводяться в певний день з інтервалом не менше 4 тижнів між дозами та врахуванням віку дитини. Для дітей віком від 1 до 6 років 11 місяців 29 днів, вакцинація проти дифтерії проводиться з інтервалом 4 тижнів між першою та другою дозами та 6 місяців між другою та третьою дозами. Лікар пояснить нюанси ревакцинації, враховуючи вік дитини та дату введення третьої дози.

🟢 Детально про порядок щеплення дітей з порушенням Календаря відповідно до певного віку та пропущених вакцин можна прочитати тут https://bit.ly/3cKkfND.

Джерело