☝️З цього тижня завдання «допомога підтопленим населеним пунктам» змінюється на «фіксація збитків, завданих повінню»

☝️З цього тижня завдання «допомога підтопленим населеним пунктам» змінюється на «фіксація збитків, завданих повінню». Цю роботу мають спільно зробити органи місцевого самоврядування та РВА.
Нинішній рівень води дозволяє знову поновити рух через річку Віть на Новгород-Сіверщині. Однак, ще не всюди волога пішла з полів, це трохи гальмує обстеження та розмінування.

⚡️Через обстріли 4 населені пункти в Новгород-Сіверському районі залишаються без електрики, частково відсутнє газопостачання. Людям пропонують відселення.
Саме у прикордонні села, що постійно страждають від ворога, цими днями поїде гуманітарна допомога від Словаччини. Зауважу, що за останні кілька тижнів місцевим мешканцям роздано близько 12 тонн продовольства, що надали партнери.

🔶Триває робота щодо збору потреби та забезпечення населення скрапленим газом.

💰За моїм дорученням профільний департамент ОВА поспілкувався з підприємцями щодо організованої купівлі худоби у населення прикордоння за ринковою ціною. Адже найчастіше саме копійчані пропозиції спекулянтів тримають людей у небезпеці. Визначено 5 суб’єктів, їх контакти мають РВА.

📚Наближається до завершення навчальний рік. Уже підготовлено 27 пунктів складання мультипредметного тесту з урахуванням безпекової зони.
Наразі ОВА веде перемовини щодо організації оздоровлення дітей закордоном.

👥Чернігівщина готується зустрічати представників міжнародної бізнесової спільноти, аби обговорити можливі проєкти.

❗️В області створено Державне підприємство «Агенція місцевих доріг Чернігівської області» для управління автомобільними дорогами місцевого значення (цим раніше займалося Управління капітального будівництва ОДА).
Робота такого ДП дасть можливість більш гнучко підходити до питання фінансування/співфінансування ремонтів та будівництва шляхів, що дозволить збільшити протяжність якісного дорожнього полотна саме там, де це найбільш потрібно.
До слова, таке ДП працює у більшості областей країни і результати такого управлінського рішення себе виправдали.

Джерело