🇺🇸 США заборонили імпорт російського ядерного палива. Чому це важливо?

🇺🇸 США заборонили імпорт російського ядерного палива. Чому це важливо?

🇺🇸 США заборонили імпорт російського ядерного палива. Чому це важливо?

🆕 «Конгрес США зробив те, що багатьма вважається вирішальним кроком у запровадженні санкцій проти росії та припиненні залежності від російського ядерного палива. Водночас уряд і промисловість США мають наміри розвивати «внутрішнє» збагачення для продовження роботи парку ядерних реакторів та можливості демонстрації й розгортання удосконалених ядерних реакторів», – зазначають в Atlantic Council.

Крім того, аналітики виділяють ще низку позитивних аспектів. Зокрема, на початку цього року в США розпочали видобуток урану у трьох шахтах, які стали першими вітчизняними урановими шахтами, що запрацювали за останні вісім років.
Також нове законодавство спрямовує $2,7 млрд у вигляді підтримки для американських компаній, які збагачуватимуть уран.

‼️ Ці кроки є частиною зобов’язань Сполучених Штатів у межах Sapporo 5, партнерства з Канадою, Францією, Японією та Сполученим Королівством, для забезпечення надійного ланцюга постачання ядерного палива.

⚠️ Нагадаємо, ефективна робота Енергоатома на ринку урану і послуг з його конверсії та збагачення дала Україні можливість не лише позбутися залежності від російського ядерного палива, а й зекономити значні кошти. Завдяки різниці світових цін Компанії вдалося заощадити близько 2,3 млрд гривень.

#атомні_новини

ХTHEA

Джерело