У Києві відбулася Архиєпархіальна інтелектуальна гра «Хто? Де? Коли?»

У суботу, 25 травня 2024 року, з благословення Владики Йосифа Міляна, Протосинкела Київської Архиєпархії УГКЦ, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у місті Києві, відбулася Архиєпархіальна інтелектуальна гра «Хто? Де? Коли?».

У Києві відбулася Архиєпархіальна інтелектуальна гра «Хто? Де? Коли?»

Цьогоріч інтелектуальне змагання було присвячене новомученикам та новомученицям УГКЦ. У грі взяло участь 2 команди у молодшій віковій категорії (до 14 років): «Діти Марії» (м. Вінниця), «Божі янголи» (парафія св. Василія Великого, м. Київ) та 3 команди у старшій віковій категорії (14-18 років): «Ἄξιος» (с. Княжичі), «Віддані» (м. Вінниця) та «Діти світла» (м. Обухів).

Під час гри команди змагалися у відповідях на питання про життя і діяльність святих ісповідників віри УГКЦ у XX ст. Гра пройшла у дружній та змістовній атмосфері, тому кожна команда показала свою ерудицію і командний дух.

У Києві відбулася Архиєпархіальна інтелектуальна гра «Хто? Де? Коли?»

Переможцями у молодшій віковій категорії стала команда «Діти Марії» із Вінниці, з парафії Покрова Пресвятої Богородиці. Тим часом у старшій віковій категорії перемогла команда «Віддані» з цієї ж парафії. Команди випередили інших, продемонструвавши глибокі знання щодо предмета змагань. Рівно ж і усі учасники гри проявили велику активність, зацікавленість та обізнаність.

У організації змагань під проводом голови Катехитичної комісії Протоієрея Петра Жука, брали участь брати-семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Журі складалося із трьох осіб: схимонаха Мелетія Гнип’юка, СУ, схимонаха Григорія Козаня, СУ, сестри Тадеї Вандяк, ЗСМ. Ведучим події був бр. Зіновій Літинський, студент ІІ-го курсу КТДС.

Такі інтелектуальні турніри сприяють поглибленню знань про святих, київську еклезіальну традицію, а також спонукають молодь до активної участі в житті церкви. Організація інтелектуальної гри в Київській Архиєпархії відображає важливе місце катехизації та навчання віри в служінні УГКЦ. Переможці представлятимуть нашу Архиєпархію на все церковній грі у Львові 16 червня 2024 року.

За матеріалами: Медіа-центр КТДС

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело