У Жвирці відзначили 30-ліття храму Зіслання Святого Духа

 

 

 

У празник Зіслання Святого Духа Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у Жвирці з нагоди храмового празника.

У часі богослужіння владика виголосив проповідь: “Одним із обов’язків християнина є у день великих свят прийти до храму і відкрити себе перед Богом, щоб подякувати за дар життя. Завдяки цьому Господь радіє тим, що при житті ми думаємо про майбутність.

Сьогоднішнє свято відкрите для нас Божою дією – Дух Святий сходить на апостолів і вони своїм життям свідчать про дію Божої благодаті.

Господь Церкву здобув своєю жертвою.

Сьогоднішнє свято нас заохочує до живої віри. Господь сотворив світ виключно зі своєї ласки. Ми віруємо в Бога Отця, Творця неба і землі, і спасителя нашого Ісуса Христа, і в Духа Святого, Господа Животворчого, ми віримо в дію Божої благодаті, яка діє в нашому житті.

В Добрій Новині Ісус Христос заявляє себе, що Він є світлом нашого життя, кажучи, що хто буде йти за світлом не блукатиме в темряві, а матиме світло життя.

Через покаяння ми можемо відкрити себе і пізнати Бога, бо через Святі Тайни ми бачимо дію Божої благодаті.

Катехизм навчає, що у шести днях творення світу Святий Дух готує середовище для людини. У Старому Завіті він готує людину на зустріч з собою, даючи заповіді.

Бог живе для нас і творить для нас, щоб ми могли втішатися його славою. 

Ми сьогодні зібрані, щоб за словом Ісуса Христа отримати благодать Святого Духа .

Євангеліє Ісуса Христа дає жити, а тільки виживати і терпіти.

Сьогоднішнє випробування життям, смертю і терпінням – це для нас випробування.

Коли ми зможемо довіритися Богові, ми зможемо довіритися один одному.

Господь прийшов перемогли силою Божої благодаті і силою любові.

Господь славиться у нашому житті, щоб ми могли втішатися Доброю Новиною.

Нехай Пресвята Богородиця наповнить наше серце миром.

На завершення богослужіння були зачитані грамоти адміністратору парафії о. Петру Жуку, парафіянам та доброчинцям.

Архиєрей висловив подяку парафіянам та пароху за жертвенність та працю і запевнив у щедрості Божої присутності, щоб усі удостоїлися участі з Богом: “Щоб ми могли це покликання признати і щоб ця віра наша кожному сприяла на здоров’я та перемогу перед гріхом.

Нехай Господь благословить цей величний храм наповнений вашою присутністю, вашою жертвенністю, а Всемилостивий Господь творить стократну нагороду за ваші старання у цьому житті”.

Адміністратор храму о. Петро Звір подякував архиєреєві за сьогоднішню присутність: “30 років тому на початку Вашого архиєрейського служіння Ви благословили будову храму. Сьогодні дякую нашим парафіянам і жертводавцям, які є розсіяні по усьому світу та нашим воїнам. Саме ви поклали цю цеглину у розбудову нашого храму”.

На закінчення були прочитані коліноприклонні молитви та відбувся урочистий обхід навколо храму, під час якого владика освятив  фігуру Пресвятої Богородиці та окропив усіх присутніх свяченою водою.

Пресслужба єпархії.

 

 

 

Джерело