Папа Франциск віддав шану своєму сповідникові, що переставився у вічність

У неділю вранці Папа Франциск відвідав римський храм святих Сорока Мучеників і святого Паскуале Байлона, щоб помолитися біля труни свого сповідника о. Мануеля, серце якого перестало битися минулої пʼятниці.

«Позавчора відійшов у вічність отець Мануель Бланко, францисканець, який сорок чотири роки прожив при храмі святих Сорока Мучеників і святого Паскуале Байлона в Римі. Він був настоятелем, сповідником, порадником. Згадуючи його, я хотів би згадати багатьох братів-францисканців, сповідників, проповідників, які є і залишаються честю Римської Церкви», – сказав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 24 червня 2024 р., віддавши шану священникові, в якого сповідався і який упокоївся в Бозі, проживши 85 років.

Того самого дня вранці Святіший Отець відвідав згаданий храм у римському мікрорайоні Трастевере, щоб помолитися при труні священника. Про деталі цього візиту в коментарі для Радіо Ватикану-Vatican News розповів о. Хосе Мануель Санчіс Канто.

«Сьогодні вранці перед сьомою годиною подзвонили в двері, отець-настоятель попередив нас, що приїде хтось із Папського Дому, але ми не думали, що це буде Папа. Коли я відчинив двері, там стояла ватиканська жандармерія, щоб попередити нас про швидкий приїзд Франциска. Всі ченці спустилися до захристії, де розміщена труна отця Мануеля, потім прибув Папа і привітався з нами». Після привітання Святіший Отець поспілкувався з присутніми. «Він дав нам кілька порад і говорив про отця Бланко як про добру, милосердну і лагідну людину, – додав о. Хосе, – і все це в атмосфері спокою і близькості». Потім перед труною розпочалася утреня. Папа наблизився до труни і залишався там увесь час.

Джерело