Друга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в Італії

Друга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в Італії

Триває навчання другої групи спеціалістів Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки» в італійській клініці IRCCS Sacro Cuore Don Calabria (Клініка Пресвятого Серця). Формація фахівців відбувається у рамках проєкту «Health care for safety and rehabilitation» 27/UCR/012832.

Дану ініціативу Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Розвитку Співробітництва (AICS) у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, FAV.

На цей момент лікарі з України ознайомилися з методикою Бобат-терапії та перейшли до практичного навчання.

«Терапія Бобат або нейро-розвиваюча терапія є лікуванням, спрямованим на відновлення м’язового тонусу і стимулювання розвитку правильної моторики. Метод фізіотерапії та реабілітації, який був розроблений французьким фізіотерапевтом Конджи Бобат та його дружиною Бернетт Бобат, спочатку застосовувався тільки для лікування дітей. Сьогодні Бобат-терапія активно використовується й для дорослих у програмі постінсультної реабілітації та є однією з базових концепцій сучасної міждисциплінарної реабілітології», — йдеться у дописі медичного закладу.⠀

Терапія включає в себе використання різноманітних технік, маніпуляцій, зокрема лагідних рухів і масажу, щоб стимулювати нервову систему та покращити руховий контроль пацієнтів. Вона передбачає індивідуальний підхід до кожного, враховуючи його особливості, потреби та можливості. 

Нагадуємо, що в «Клініці святого Луки» вже незабаром почне функціонувати реабілітаційне відділення, де фахівці у партнерстві з Лікувально-діагностичним центром «NeuroGlobal» зможуть застосовувати знання, перейняті від італійських колег.

Друга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в ІталіїДруга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в ІталіїДруга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в ІталіїДруга група фахівців із «Клініки святого Луки» продовжує навчання в Італії

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело