Марафон ідей і можливостей. Долучився до хакатону для ветеранів і ВПО України

Марафон ідей і можливостей.
Долучився до хакатону для ветеранів і ВПО України.

Його учасники – з різних куточків нашої держави. Упродовж трьох днів відкриватимуть для себе Черкащину та навчатимуться, щоб змінюватися та змінювати свої громади через власну справу. Тут ітиметься про основи бізнесу, громадські ініціативи, освітні проєкти, грантові можливості.

Наші ветерани та ветеранки, внутрішньо переміщені люди, як ми їх називаємо «наші нові жителі», – це рушійна сила змін, цінний людський капітал. І нам важливо підтримати та стимулювати їхній потенціал, допомагати, де потрібно, інтегрувати в життя громад.

Для цього потрібні комплексні інструменти. Один із таких – саме через роботу. Як показує наш досвід, це справді дієво. Разом із громадами, бізнесом, громадським сектором, нашими міжнародними партнерами напрацьовуємо такі інструменти інтеграції.

На Черкащині вже маємо низку успішних ініціатив, які хочемо надалі примножувати. Зокрема, це проєкт від Червоного Хреста в Україні «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування», безкоштовні навчальні курси для ветеранів від черкаської ІТ-компанії Ekreative, конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах «РОБИ СВОЄ» від фонду «МХП-Громаді».

Під час хакатону ділилися досвідом повернення до цивільного життя через роботу двоє ветеранів із Черкащини – Денис та Олександр. Вони – учасники «Школи грантової майстерності», яку ми втілили на базі нашої Агенції регіонального розвитку. Тепер змагаються за гранти від ЄС на власну справу.

Усі ці приклади – про співпрацю та результат. Про відповідальне ставлення кожного, максимальну співпрацю на всіх рівнях, залучення партнерів.

Викликів сьогодні дуже багато, але разом ми завжди можемо більше!

Учасникам – успішної роботи!
Організаторам від ГО «Українські ветерани», «Смарт Медіа», «ЧАС ДІЇ», які реалізують відповідний проєкт ЄС, та іншим партнерам – дякую за діалог!

Telegram:

Джерело