При Міністерстві розвитку громад та територій Україні створено Координаційний штаб з питань відновлення систем…

При Міністерстві розвитку громад та територій Україні створено Координаційний штаб з питань відновлення систем...

При Міністерстві розвитку громад та територій Україні створено Координаційний штаб з питань відновлення систем життєзабезпечення населення Сумської області.

Наше завдання – повернути повноцінне життєзабезпечення у постраждалі від обстрілів громади.
В регіоні розгорнуті “Пункти незламності”, а для оперативної координації та реагування на виклики створено штаб. До нього увійшли представники Офісу Президента, профільних Міністерств та відомств, Сумської ОВА, органів місцевого самоврядування області.

У найкоротші терміни завдання штабу:
▪️Підготувати плани встановлення мобільних генераторів у лікарнях, школах та інших соціально значущих об’єктах, а також резервних джерел теплопостачання.
▪️Забезпечити оперативне інформування населення через цифрові платформи та інші канали зв’язку про наявність та роботу “Пунктів незламності”.
▪️Координація захисту ключових об’єктів енергетичної інфраструктури від можливих атак та забезпечення швидкого відновлення після надзвичайних ситуацій.
▪️Мобілізація всіх доступних державних та приватних ресурсів для якнайшвидшого відновлення життєзабезпечення громад.
▪️Підготовка регіональних систем життєзабезпечення до зимового періоду, включаючи перевірку готовності котелень і тепломереж.
▪️Організувати регулярний моніторинг стану енергозабезпечення в регіонах, особливо вразливих до відключень, з щотижневим звітом до Міністерства розвитку громад та територій.

Джерело