Медзаклади та лікарі дедалі частіше стають цілями терористичних атак ворога

Медзаклади та лікарі дедалі частіше стають цілями терористичних атак ворога

За понад 30 місяців війни росія зруйнувала вщент 221 обʼєкт українських медзакладів та пошкодила ще 1657. Загинули понад 100 медпрацівників, і, на жаль, ці цифри постійно зростають.

Щоб убезпечити медпрацівників та пацієнтів, маємо розширювати мережу укриттів у лікарнях.

Фінансування для 45 проєктів з облаштування укриттів в українських медзакладах у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Львівській та Хмельницькій областях було виділено у рамках відповідної субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету України.

Перелік обʼєктів визначено спеціальною комісією МОЗ України. За 41 проєктом укладено договори з обраними на конкурсній основі підрядниками, і вже розпочато будівельні роботи. По 4 проєктах ще тривають процедури тендерних закупівель.

Днями міністр охорони здоровʼя Viktor Liashko провів нараду з представниками обласних військових адміністрацій, очільниками обласних департаментів охорони здоров’я та керівниками медзакладів щоб оцінити поточну ситуацію з облаштуванням укриттів.

Працюємо над тим, щоб лікарні були максимально безпечними для українців.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України 

Джерело