🏆 Україна — пʼята країна у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

  • Автор допису:

🏆 Україна — пʼята країна у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

🏆 Україна — пʼята країна у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

Про це йдеться в дослідженні E-Government Development Index за 2024 рік. Міжнародний рейтинг, який розробляє ООН, оцінює рівень електронного урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

📈 За час роботи Мінцифри Україна піднялася зі 102-го місця на 5-те за рейтингом Оnline services Index. Цифрова держава, яка почалася з ідеї Президента Володимира Зеленського, уже не вперше доводить ефективність у світових рейтингах. Цифровізацію українці вважають однією з найуспішніших реформ. Але найважливіше, що ми отримали, — високий рівень довіри людей до нашої роботи.

Також маємо ще одну перемогу України — посіли перше місце за показником E-Participation. Він вимірює, наскільки громадяни готові долучатися до державних процесів через онлайн-платформи.

Цифровізація вже стала невідʼємною частиною життя українців — у застосунку Дія вже 20,9 мільйона користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. А на порталі Дія майже 6 мільйонів людей отримують більш ніж 120 прозорих послуг. Ми будуємо електронну демократію через онлайн-опитування, запускаємо послуги для українців, що постраждали від війни, і цифровізуємо навіть кохання.

Досвід України в цифровізації державного сектору в кризових ситуаціях є унікальним та важливим для всього світу. Попри всі виклики повномасштабної війни продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу, упроваджувати революційні реформи та цифровізувати кожну сферу життя українців 🤝🏻

Джерело