На Львівщині ДБР викрило керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується 6 областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції.

Зокрема, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

«Абонплата» з липня по вересень склала понад 2 тис. євро.

Передачу коштів посадовець призначив в одному з кафе у середмісті Львова. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці та вилучили кошти.

Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вивчаються інші факти використання ув’язнених у подібних схемах.

За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 2 млн грн застави. Також фігуранта звільнено з роботи.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

На Львівщині ДБР викрило керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів На Львівщині ДБР викрило керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів На Львівщині ДБР викрило керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів

Джерело