#тияк: Всеукраїнська програма ментального здоров’я: «Будь другом. Собі теж»

У сучасному українському суспільстві питання ментального здоров’я нерідко залишається табуйованим, особливо серед чоловіків, які стикаються з численними соціальними стереотипами. Ідея, що «справжній чоловік» не повинен проявляти слабкість або звертатися по допомогу, продовжує негативно впливати на їхнє здоров’я. Саме тому нова комунікаційна хвиля «Будь другом. Собі теж» кампанії «Ти як?» зосереджена на дестигматизації цих проблем та закликає чоловіків приділяти увагу своєму внутрішньому стану.

#тияк: Всеукраїнська програма ментального здоров’я: «Будь другом. Собі теж»

Чоловіки, ваш психологічний стан – це важливо. Проблеми з ментальним здоров’ям можуть торкнутися кожного. Тож станьте своїм найкращим другом і не бійтеся звертатись по допомогу, коли це необхідно.

 

Кампанія «Будь другом. Собі теж» закликає вас говорити про свої почуття та шукати підтримку серед друзів, родини або фахівців.

 

Говоріть про свої почуття, це нормально!

 

Довідково. У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) спільно з громадською організацією «Безбар’єрність» розпочинають чергову тематичну хвилю комунікаційної кампанії, спрямовану на підтримку чоловіків у питаннях ментального здоров’я. Кампанія, яка отримала назву «Будь другом. Собі теж», покликана зруйнувати стереотипи, що заважають чоловікам звертатися по допомогу в часи емоційних та психологічних труднощів.

Джерело