ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня

ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня

21 вересня 2024 р. Б. в Суботу по Воздвиженні, день пам’яті св. ап. Кондрата та день Віддання Воздвиження чесного й животворчого Хреста Господнього Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію під час ХХІХ Міжнародної прощі вервиці за мир в Україні, що відбувалася у Марійському відпустовому центрі с. Погоня. Велелюдне зібрання вірних з різних Єпархій, які прибули цьогоріч до Погоні було ознаменовано єдиним прагненням миру і спокою  в Україні та припинення війни.

Дводенна проща, що відбулася цьогоріч у монастирі Успіння Пресвятої Богородиці с. Погоня розпочалася урочистим винесенням ікони Божої Матері та подячним Молебнем. Молитва на вервиці та духовні розважання підготували усіх вірних до величного Богослужіння, яке розпочалося ближче до вечора.
Велика кількість духовенства на чолі з Архиєреєм та усіма присутніми возносили свої щирі молитви в оголошених наміреннях та просили Бога про вирішення найважливіших проблем.

У своїй проповіді Преосвященний Владика звернув свою увагу на духовну значимість монастиря в с. Погоня, пригадав коротку історію прощі. «Цей день, день прощі до Погоні збирає все більше людей, які приходять до Матері Божої. Тут ми черпаємо силу і Божу любов. У всі часи історії церкви Господь говорить через свою святу Матір. Вона об’являється в різних місцях планети і говорить до нас, взиваючи до життя з Богом. Сьогодні ми просимо Пресвяту Богородицю, щоб вона просила свого Божественного Сина за мир в нашій державі. Але що таке мир? Чи маємо ми уявлення що це? Інколи мир не зовсім є добрим для людини. Ми чуємо слова Ісуса: «Де двоє, або троє зібрано в Моє  ім’я, там Я серед них».  Томи ми маємо тверду віру, що Господь зараз перебуває з нами, тому ця проща вервиці буде мати свої плоди, бо тут приходять люди із своїми чистими серцями та благими намірами», – завершує свою проповідь Владика Дмитро.

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії відбулася Адорація Святих Таїн. На завершення молитви Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ подякував усьому духовенству та вірним за участь у прощі. Після завершення Богослужіння програма прощі продовжилася молитвою на вервиці та духовними науками. 

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня ХХІХ Міжнародна проща вервиці в с. Погоня  

Джерело