Столиця продовжує готуватися до початку опалювального сезону, який цьогоріч почнеться орієнтовно 15 жовтня

Столиця продовжує готуватися до початку опалювального сезону, який цьогоріч буде складним з огляду на ворожі обстріли критичної інфраструктури України. Орієнтовно теплопостачання в Києві розпочнуть з 15 жовтня.

Утім рішення про старт опалювального сезону прийматиметься з урахуванням середньодобової температури повітря. Так, відповідно до чинного законодавства, орган місцевої влади може прийняти рішення про початок опалювального сезону, коли середньодобова температура опуститься до +8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

Як і в попередні роки, всі будівлі підключатимуть до системи теплопостачання за технологічним графіком. Спочатку опалення вмикатимуть у закладах соціальної сфери столиці за заявками їхніх керівників – у школах, дитсадках, лікарнях тощо. Крім того, багато з них оснащені індивідуальними теплопунктами, що дозволяє дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально.

Також будинки, що отримують тепло на підставі колективних договорів, можуть підключити раніше до опалення за заявками управителів будинків.

Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, аби рішення про початок підключення тепла було виваженим та раціональним.

Як повідомляли раніше, в Києві понад 93% житлових будинків, що обслуговуються комунальними керуючими компаніями, вже отримали акти готовності до зими.

Джерело