У столиці обрали заступника голови Міського комітету доступності від громадських організацій

У столиці обрали заступника голови Міського комітету доступності від громадських організацій. Ним став президент Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Геннадій Євсев’єв. Про це розповіла Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю, голова Міського комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Леся Петрівська.

«У Міському комітеті доступності є два заступники голови – від міської адміністрації та від громадських організацій. Для нас важлива співпраця влади, експертів і громадськості під час прийняття рішень, що стосуються доступності. І ми налаштовані на конструктивну спільну роботу», – наголосила Леся Петрівська під час чергового засідання Комітету.

Також під час засідання члени Комітету обговорили відповідь Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури щодо використання чинних ДБН при облаштуванні безпечних пішохідних шляхів у місцях розташування наземних пішохідних переходів на заокругленнях. За результатом профільні служби опрацюють можливість експериментального вирішення питання облаштування таких переходів на рівні Києва.

Крім того, очільники комітетів доступності при райдержадміністраціях прозвітували про свою роботу за 2023 рік і надали інформацію щодо рівня доступності районів столиці.

Леся Петрівська додала, що Київ, як столиця, не лише повинен відповідати сучасним стандартам безбар’єрності, а й бути прикладом для інших міст України. 

«Міський комітет доступності працює над тим, щоб Київ став більш інклюзивним. Ми маємо не лише оцінювати ситуацію на місцях, а й виявляти проблемні питання та шукати спільні рішення для їх розв’язання, аби робити інфраструктуру доступнішою. Наразі ми активно залучаємо експертів та громадськість до усіх процесів, адже разом ми можемо ефективніше вирішувати проблеми та враховувати потреби всіх груп населення. Це спільна справа, яка вимагає постійної співпраці та уваги», – додала Леся Петрівська.

До роботи комітету долучилися заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда, депутатки Київради Олеся Зубрицька, Євгенія Кулеба, Богдана Тимощук, голова громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея та представники громадськості.

Джерело