У Києві відкрили сучасний майданчик для вигулу собак, облаштований за підтримки меценатів (+фото)

У Святошинському районі столиці на території парку «Совки» відкрили новий сучасний майданчик для вигулу та дресирування собак площею 1 500 кв. м, облаштований за підтримки меценатів. Про це повідомив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Під час війни особливо важливо, що меценати і соціально відповідальний бізнес допомагають місту облаштовувати нову інфраструктуру. Відкриття цього сучасного майданчика – чудовий приклад такої співпраці. Висловлюю вдячність партнерам і працівникам наших комунальних підприємств, а також закликаю охочих долучатися до майбутніх ініціатив, щоб спільними зусиллями покращувати міську інфраструктуру», – зазначив Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, окремі майданчики для вигулу – це не лише зручно, а й важливо з погляду благоустрою міста і соціалізації тварин.

«Майданчик розділений на окремі зручні зони: територія для вигулу і територія з обладнанням для тренувань. Спеціальні тренувальні снаряди дозволяють власникам займатися зі своїми улюбленцями, що сприяє покращенню керованості собак, їх слухняності та соціалізації. Тож ризик виникнення конфліктних ситуацій через вигул собак на ділянках, які для цього не призначені, значно зменшується», – сказав Олександр Возний.

Директор комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Сергій Сабуров розповів, що для гостей заходу провели конкурси з подарунками від партнерів і продемонстрували роботу кінологів. Крім того, кожен присутній на відкритті власник песика мав можливість зареєструвати свого улюбленця в системі «Реєстр домашніх тварин». 

Він додав, що проєкт реалізований спільними зусиллями КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», ТОВ «Нестле Україна», КО «Київзеленбуд» і КП УЗН Святошинського району.

Нагадаємо, нещодавно у мережі стартував флешмоб #НекупуйПрихисти, покликаний популяризувати адопцію тварин. Усім, хто вже прихистив кота чи собаку, пропонують поділитися власною історією та розповісти, як життя змінюється після появи улюбленця, взятого з притулку чи вулиці.

Джерело