⚜️ Україна вже понад два з половиною роки живе в умовах повномасштабної війни, і зараз

⚜️ Україна вже понад два з половиною роки живе в умовах повномасштабної війни, і зараз, як ніколи, ми потребуємо міжнародної підтримки та рішучих дій для досягнення справедливого миру. Візит Президента України Володимира Зеленського до США став вагомим кроком у цьому напрямку.

🇺🇦 Виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, Президент України наголосив на необхідності реформування структури організації, щоб уникнути зловживання правом вето з боку країн-агресорів. Президент запропонував створити новий механізм, який би дозволяв ухвалювати рішення навіть у випадку протидії зі сторони держав, що порушують міжнародні норми.

Команда на чолі з Володимиром Зеленським провела в США понад 30 зустрічей, під час яких Україна мала можливість узгодити з союзниками зі США та Європи подальші кроки підтримки нашої країни та обговорити реалізацію Плану Перемоги. Донести важливість досягнення справедливого миру, країнам Великого Півдня, обговорити важливі поставки озброєння та обладнання для відновлення енергетики з керівниками відповідних компаній.

☑️ Зустрічі з лідерам Сполучених штатів Америки підтвердили непохитну підтримку України на довгострокову перспективу.

🗨️ Володимир Зеленський підкреслив, що Україна і США мають спільну мету — відновлення миру та справедливості в Європі, а також протидію агресії, яка загрожує глобальній безпеці. Підтвердженням тому стало виділення найбільшого пакету допомоги для України в розмірі 8 млрд доларів.

🔰 Також під час зустрічей Президента України Володимира Зеленського та керівника його офісу Андрія Єрмака велика увага була приділена посиленню санкційного тиску на росію з боку світової спільноти. Президент України звернув увагу світових лідерів на загрозу, яку становить Росія як країна, що володіє ядерною зброєю. Він чітко заявив, що "терористи не мають права володіти ядерним потенціалом", адже РФ вже давно демонструє, що є головним порушником міжнародного права. Президент закликав світову спільноту підтримати процес роззброєння Росії для гарантування глобальної безпеки та стабільності.

⚜️ Цей візит став підтвердженням того, що світ продовжує підтримувати Україну і готовий діяти для досягнення миру на наших умовах. Це велика перемога дипломатії, яка зміцнює нашу стійкість та впевненість у майбутньому.

🤝 Дякуємо Президенту України, команді дипломатів та переговорників за плідну роботу задля нашої Перемоги.

Джерело