Віталій Кличко про трагедію Бабиного Яру: Сьогодні, як і 83 роки тому, невинні люди гинуть від рук безжального агресора. Зло має бути покаране і знищене!

Мер Києва Віталій Кличко в День памʼяті жертв Бабиного Яру порівняв злочини нацистів з агресією росії проти України. Про це Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

«Найжахливіші сторінки історії особливо болять сьогодні, коли Україна бореться за право на своє існування. Сьогодні, як і 83 роки тому в Бабиному Яру, невинні люди гинуть від рук безжального агресора. Національність окупантів інша, однак методи ті ж – вони прийшли з кривавою війною, руйнують наші міста, вбивають мирних жителів, не шкодуючи ні жінок, ні дітей. Тільки за те, що вони українці. Пам’ять про Бабин Яр – це страшний символ безмежного зла, на яке здатні ті, хто нехтує людським життям, правом на свободу. Але це й попередження: ми повинні робити все можливе, щоб більше ніколи не допустити повторення таких трагедій», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що сьогодні Україна стоїть на захисті не тільки своєї держави, а й людяності, гідності та права на мирне вільне життя.

«Це боротьба за майбутнє – наше і всього демократичного світу. Кожен із нас несе відповідальність за те, яким буде наше завтра. Ми повинні шанувати пам’ять про минуле й зобов’язані боротися за майбутнє. Зло, що прийшло на нашу землю, має бути покаране і знищене!  Слава Україні та Героям, які її захищають!», – написав Віталій Кличко.

Джерело