7 місійних екобібліотечок заклали у Луцькому екзархаті

7 місійних екобібліотечок заклали у Луцькому екзархаті

28 вересня у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Луцьк відбулася робоча зустріч екореферента о. Ярослава Пелиха з катехитами Луцького екзархату в рамках екомісій 2024 на тему «Відповідальність за створіння в час війни у світлі вчення та діяльності Праведного Митрополита Андрея Шептицького».

Дана подія розпочалася спільною Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив екзарх Луцький Йосафат Говера у співслужінні духовенства екзархату та присутніх катехитів.

Опісля голова Екологічної комісії ознайомив учасників даного заходу з діяльністю Екологічного Бюро УГКЦ. У ході цієї зустрічі присутні застановилися над основними аспектами відповідальності за створіння та зачепили тему енергозбереження в часі війни на основі вчення Праведного Митрополита Андрея.

«У цей складний час, коли наша країна переживає війну, ми повинні пам’ятати про приклад слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, який був не лише духовним лідером Церкви, а й справжнім захисником довкілля» – зазначив доповідач.

Окрім цього о. Ярослав презентував Екокалендар на 2025 рік, присвячений екобогословській спадщині Митрополита Андрея Шептицького, екоказку «Світлячок і вітрячок» та іншу цікаву друковану літературу на екологічну тематику. Екореферент наголосив усім, що саме вони є важливим знаряддям нашого як екологічного, так і пасторального служіння.

А ще о. Ярослав ознайомив катехитів і пригадав їм, що триває конкурс «Відповідальність за створіння» 2024 р., який цьогоріч має на меті плекати культуру відповідальності за Богом створений світ та заохотив, щоб за їх сприяння якомога більше учасників взяли у ньому активну участь.

На кінець зустрічі референт екзархату передав тематичні видання Екобюро УГКЦ серед яких «Абетка енергоефективності», «Я і енергія», «Марафон енергозбереження», екоказки та іншу еколітературу для формування 7 місійних парафіяльних екобібліотечок.

7 місійних екобібліотечок заклали у Луцькому екзархаті

Даний захід закінчився спільною фотографією і побажаннями подальшої плідної співпраці і словами взаємної вдячності за участь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело