В Івано-Франківську презентували видання Екобюро УГКЦ для катехизації

В Івано-Франківську презентували видання Екобюро УГКЦ для катехизації

В рамках відзначення Дня Катехита в Івано-Франківській архієпархії презентували видання Бюро УГКЦ з питань екології для катехизації дітей Божих: малих та великих.

«Серед понад 50 видань Бюро УГКЦ з питань екології, левова частка – це видання для катехизації та релігійної освіти та виховання, – констатував проф. д-р Володимир Шеремета, – оскільки головне завдання церковної екологічної інституції – це плекання християнської відповідальності за створений Богом світ на основі християнської віри.

Окрім серії видань екологічного вчення Церкви в особі Святого Івана Павла ІІ, Папи Бенедикта XVI та Папи Франциска, окремої уваги заслуговує серія збірок екокатехиз на тему божих та моральних чеснот, дарів Святого Духа, діл милосердя та гріхів, тематичні збірки проповідей, катехиз та молитов, а також поезії на релігійно-екологічну тематику.

Увазі катехитів було представлено авторизований переклад на українську мову енцикліки Святішого отця Франциска Laudato Si, у якій понтифік навчає, що найбільший внесок Церкви у справу збереження Божого створіння полягає у сфері катехизації та плекання живої віри у Бога Творця і Спасителя.

На переконання очільника Екобюро УГКЦ, особливою популярністю серед видань Екобюро УГКЦ для катехизації та релігійної освіти й виховання користується тематична дитяча література, серед якої серія «Екоказка», яка складається з 11 окремих ілюстрованих видань на тему християнської відповідальності за дари Божі: воду, землю, ліси, первоцвіти, енергію, тощо (кожна з яких містить відповідні тематичні питання та завдання); збірки розмальовок та тематичні настільні ігри.

В рамках зустрічі було презентовано нещодавно видану екоказочку «Світлячок і вітрячок», яка навчає енергоефективності та енергозбереженню як вияву віри в Бога Творця та любові до ближніх, а також Церковно-екологічний календар на 2025 р., присвячений темі відповідальності за створений Богом світ у світлі вчення та особистого життя й діяльності Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

В Івано-Франківську презентували видання Екобюро УГКЦ для катехизації

Проф. Шеремета також представив увазі присутніх Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», який організовує Екологічне бюро УГКЦ з метою оживлення християнської віри через популяризацію теми відповідальності за створіння у вченні та життєдіяльності Праведного Митрополита Андрея Шептицького; запросив до особистої участі в конкурсі та його інформаційної підтримки, зазначивши, що кращі роботи, серед яких проповіді, катехизи та молитви, будуть видані окремою збіркою, яка стане черговим підручним матеріалом для катехитичного служіння.

На завершення очільник Екобюро УГКЦ висловив сподівання на співпрацю у служінні задля плекання цілісної та живої віри в Бога Творця і Спасителя, збереження створіння та примноження природної спадщини.

В Івано-Франківську презентували видання Екобюро УГКЦ для катехизації

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело