ДБР завершило розслідування стосовно керівника одного з райуправлінь Держпродспоживслужби Полтавщини, який «погорів» на хабарях

Працівники ДБР у взаємодії із ДСР Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно керівника одного з районних управлінь Держпродспоживслужби Полтавської області. Посадовець намагався поставити на потік одержання данини від комерсантів.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Наприкінці серпня цього року районне управління Держпродспоживслужби отримало заяву про отруєння харчами з одного з місцевих магазинів. На цій підставі у власника магазину провели позапланову перевірку та зафіксували порушення. Проте, як встановило слідство, людини, яка нібито зверталася із заявою про отруєння, взагалі не існує.

Керівник райуправління Держпродспоживслужби почав вимагати хабар у власника магазину – 60 тисяч гривень одразу, та ще по 10 тисяч гривень щомісяця. За ці гроші він обіцяв не притягувати до відповідальності комерсанта та не закривати його бізнес.

Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» під час одержання хабаря. Після викриття його також було звільнено з органів Держпродспоживслужби.

Чоловік обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснювала Полтавська обласна прокуратура.

ДБР завершило розслідування стосовно керівника одного з райуправлінь Держпродспоживслужби Полтавщини, який «погорів» на хабарях ДБР завершило розслідування стосовно керівника одного з райуправлінь Держпродспоживслужби Полтавщини, який «погорів» на хабарях ДБР завершило розслідування стосовно керівника одного з райуправлінь Держпродспоживслужби Полтавщини, який «погорів» на хабарях ДБР завершило розслідування стосовно керівника одного з райуправлінь Держпродспоживслужби Полтавщини, який «погорів» на хабарях

Джерело