У Івано-Франковому відкрили арт-об‘єкту «Пташка Перемоги» у стилі традиційної яворівської забавки

У Івано-Франковому відкрили арт-об‘єкту «Пташка Перемоги» у стилі традиційної яворівської забавки

Арт-обʼєкт виготовлено в рамках проєкту «Створення та встановлення у селищі Івано-Франкове арт-обʼєкту «Пташка Перемоги» у стилі традиційної яворівської забавки», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду в межах конкурсної програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності».

Для відродження та популяризації традиції яворівської забавки громадська організація «Яворівська іграшка» реалізує проект із створення та встановлення у селищі Івано-Франкове арт-об’єкту «Пташка Перемоги» у стилі традиційної яворівської забавки.

Арт-об’єкт буде розміщено в селищі Івано-Франкове на найдовшій європейській міжнародній трасі «Е-40», щороку по якій в бік українсько-польського кордону та у зворотному напрямку прикордонного переходу «Краковець-Корчова» проїжджає понад 1 млн. осіб, увагу більшості з яких приверне увагу яскравий об’єкт на трасі в напрямку пропускного пункту.

Поряд із арт-об’єктом приводиться до ладу старовинний будинок колишньої фармації, де розташовується Музей традиційної яворівської іграшки, майстерня з її виготовлення й навчання цьому ремеслу.

Відтепер ця «Пташка Перемоги» надихатиме кожного на нові здобутки, єднатиме нас у нашій боротьбі та завжди нагадуватиме про радість та силу нашого духу. Хай цей арт-обʼєкт зі своїми яскравими барвами стане провісником нашої омріяної перемоги.

Джерело