Стратегія розвитку міста Києва до 2027 року: відповідаємо на поширені питання

До 15 жовтня у столиці триває громадське обговорення проєкту оновленої Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року. Департамент економіки та інвестицій КМДА підготував відповіді на найбільш поширені питання, які стосуються Стратегії.

  1. Для чого актуалізувати чинну Стратегію розвитку міста Києва?

Нові та актуалізовані пропозиції до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 з продовженням її дії до 2027 року підготували на вимогу часу та викликів війни. Наслідки широкомасштабного вторгнення для столичної економіки, соціальної сфери, промисловості, освіти є значними, тож необхідно оновити пріоритети та переглянути оперативні цілі розвитку столиці на найближчі роки.

  1. Що оновили у проєкті Стратегії?

Наскрізними для стратегічного розвитку всіх сфер життєдіяльності столиці є посилення безпекової ситуації та підвищення стійкості міста до зовнішніх чинників; дотримання принципів людиноцентричності та безбар’єрності; забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права й отримувати послуги.

Крім того, у проєкті документа закладені:

  • створення умов для відновлення та розвитку людського капіталу;
  • стимулювання розвитку економіки та підтримки бізнесу;
  • сприяння реалізації інвестиційних інфраструктурних проєктів у різних сферах життєдіяльності міста, зокрема з використанням державно-приватного партнерства;
  • збереження історичної самобутності столиці.
  1. Що містить Стратегія розвитку міста Києва до 2027 року?

Проєкт актуалізованої Стратегії-2027 містить стратегічні, оперативні цілі та завдання, виходячи із пріоритетів розвитку Києва. Деталізовані конкретні кроки з реалізації міських політик внесуть в окремий документ – План заходів, що є невід’ємною частиною Стратегії.

Ознайомитись із проєктом Стратегії-2027 та взяти участь у громадському обговоренні можна за посиланням: https://kyivdp.online/strategiya-2027-galuzi/.

Джерело